Biografie

 

Fons Vinck, geboren en getogen te Aalst.

Volgde 3 jaar regiecursus bij het ICVA te Gent. Speelde mee in meer dan 100 rollen waaronder: 'Reinaert De Vos' en tal van andere genres. Tijdens zijn jeugdjaren speelde hij ook bij Hoger-op heel wat stukken, zoals 'Knecht van twee meesters' en kreeg er tal van andere uitdagingen. Hier leerde hij voor een groot stuk regisseren onder leiding van Louis Pauwels.

Regisseerde meer dan 100 toneelstukken, zoals: 'Veel geluk, professor'(musical) , 'Glazen speelgoed' , 'Cactusbloem' , 'De lege cel' ,  'Het dagboek van Anne Frank'.

Schreef reeds 99 stukken die u via de link 'Catalogus' kan bekijken.

Verder schrijver en regisseur van 'Klank- & Lichtspelen'.

Regisseerde met de balletschool H. Hardies uit Dendermonde 'De tovenaar van Oz' met in de hoofdrol Joyce De Troch en dit in de Stadschouwburg van Sint Niklaas.

Gedurende acht jaar had hij een eigen cabaretgroep 'Cabaretina', waarmee hij in tal van zalen in het Vlaamse land optrad.

Debuteerde als auteur met 'De broche', een komische éénakter die in 1981 te Gent werd gecreëerd door Theater Jonathan.

Won als regisseur in 1986 de Sabamprijs met 'De Toren van Bazel' van Juul Lambrechts.

Nominatie Frans Coolsprijs met 'De Kleine Vrede', één van zijn eigen werken.

Laureaat ALMO-Prijs met 'Het Leven volgens Frederik' in 1997.

Medeoprichter van Theater Prikkel, een kinder- en jeugdtheater. De ideale plaats waar hij zich volledig kan uitleven met schrijf- en regiewerk.

Iemand die zeker het vernoemen waard is betreffende het oprichten en bezielen van Prikkel, Luc Beekman.

Sinds augustus 2001 een nieuw initiatief, namelijk Zomerprikkels. Dit omvat opvoeringen van 3 korte toneelstukjes in 'De Gavers' te Geraardsbergen.

In 2005 zijn er in Mechelen opvoeringen geweest van "Sarahs wals'. Een eigen stuk, met Jo Leemans in de hoofdrol in een regie van Paul Codde.

Laat ons hopen dat deze lijst nog vele uitbreidingen zal kennen.

Kinder & Jeugdtheater Prikkel

Theater Jonathan

K.A.J.

 

Home

Fanmail

Built by Saitco.